ZelfredzaamheidsRadar
Gepubliceerd op: 25-01-2017
Laatst bijgewerkt op: 14-10-2024
Met de ZelfredzaamheidsRadar breng je de zelfredzaamheid van je cliënt in kaart en bedenk je samen hoe die je kunt verbeteren, met en zonder hulpmiddelen en technologie. Het instrument bestaat uit 15 domeinen, zoals continentie, aankleden, mobiliteit en leervermogen. Op deze pagina leer je meer over de ZelfredzaamheidsRadar en vind je een verwijzing er naar toe.
Hoe werkt het?
Je loopt de domeinen met je cliënt na en laat de cliënt voor elk domein een cijfer geven. Als de cliënt laag scoort, ga je zoeken naar verbeteringen. Voor elk domein zijn namelijk hulpmiddelen, vormen van technologie of slimme handigheidjes beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een wandelstok die niet omvalt, een steunkousaantrekker of andere hulpmiddelen.
Je kunt de ZelfredzaamheidsRadar op je computer, tablet of telefoon invullen, opslaan, printen, versturen en invoeren in je dossier. Op deze website staan ook instructiefilmpjes, een e-learning van Free Learning en oefenkaarten met acht casussen (pdf). De ZelfredzaamheidsRadar is ook in papiervorm beschikbaar.
Voor wie is het?
De ZelfredzaamheidsRadar is een hulpmiddel voor het in kaart brengen van de zelfredzaamheid van cliënten en kan worden gebruikt door professionals in de thuis- of ouderenzorg
Video's over de ZelfredzaamheidsRadar
Over de ZelfredzaamheidsRadar zijn een aantal video's gemaakt waarin zorgprofessionals hun ervaringen delen.