Samenwerken aan Wijkgerichte Preventie: Verpleegkundig adviesgesprek
Op welke manieren kun je het verpleegkundig adviesgesprek invullen? En wat kun je van elkaar leren? In deze fysieke bijeenkomst gaan we in op deze vraag. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Netwerk Implementatie Preventie in samenwerking met de Academische Werkplaats Wijkverpleging.
Praktische informatie
Type bijeenkomst
Netwerkbijeenkomst
Datum
Donderdag 22 mei 2025
Tijd
15.00 uur tot 17.00 uur
Locatie
Hogeschool Utrecht, Heidelberglaan 15, Utrecht, lokaal: HL15-6.003 [S27/L32]
Kosten
Gratis toegang
Accreditatie
Voor deze bijeenkomst is geen accreditatie aangevraagd.
Aanmelden
Stuur een mail naar: chantal.vanwinsen@han.nl
De wijkverpleging speelt een cruciale rol in het signaleren van gezondheidsproblemen en het bevorderen van zelfredzaamheid. Door het inzetten van het verpleegkundig adviesgesprek kunnen we preventieve zorg beter vormgeven en toegankelijker maken voor wijkbewoners.
Tijdens deze bijeenkomst verkennen we hoe het verpleegkundig adviesgesprek kan bijdragen aan vroegtijdige signalering, betere ondersteuning en een sterkere sociale structuur in de wijk.
Wat kan je verwachten?
Drie presentaties met verschillende perspectieven op het verpleegkundig adviesgesprek door:
- Pauline Arts van ZZG zorggroep
- Mirjam de Leede van Buurtzorg
- Maartje Bluekens en Mariella van Lien van Thebe
We delen vervolgens ervaringen, knelpunten en tips en voeren de discussie met de deelnemers over de relatie met wijkgerichte preventie.
Werk jij in de wijkverpleging en wil je meer zicht krijgen op de mogelijkheden van het verpleegkundig adviesgesprek voor preventie in de wijk? Dan ben je van harte welkom!
Wat is het Netwerk Implementatie Preventie (NIP)?
Het Netwerk Implementatie Preventie (NIP) is een landelijk samenwerkingsverband dat wijkverpleegkundigen ondersteunt bij het implementeren van wijkgerichte preventie. Het netwerk brengt kennisinstellingen, beroepsverenigingen en zorgorganisaties samen om bestaande kennis, tools en goede voorbeelden te delen. Doel is om wijkverpleegkundigen beter toe te rusten in hun rol als gezondheidsbevorderaar, samenwerking in de wijk te versterken en structurele financiering voor preventieve zorg te bevorderen. Dit gebeurt via kennisdeling, trainingen en beleidsontwikkeling, zodat preventie een vaste plek krijgt in de wijkverpleging.
Stuur een mail naar: chantal.vanwinsen@han.nl
Netwerk Implementatie Preventie (NIP) en Academische Werkplaats Wijkverpleging