Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Vraag subsidie aan voor erkenning van jouw interventie

Gepubliceerd op: 29-08-2024

Heb je een veelbelovende interventie (aanpak of methodiek) voor de ouderenzorg? Dan heeft jouw interventie een groter bereik als die wordt erkend. Dit najaar kunnen interventie-eigenaren en licentiehouders van een interventie subsidie aanvragen voor de oproep ‘Op naar erkenning’ van interventies in de langdurige ouderenzorg.

De subsidieoproep van ZonMw heeft als doel om bij te dragen aan het ontwikkelen, verspreiden en overdraagbaar maken van interventies voor de langdurige ouderenzorg. Met de subsidie kunnen de documenten opgeleverd worden om de interventie voor te leggen aan de Erkenningscommissie Ouderenzorg van Vilans. Vilans biedt begeleiding en feedbackmomenten gedurende het traject. 

Wat levert het op als mijn interventie erkend wordt?

  • De feedback van experts helpt je waar nodig jouw interventie verder te ontwikkelen. Daarmee krijg je goed zicht op de sterke punten en ontdek je wat beter kan. 
  • Jouw interventie wordt na erkenning onder de aandacht gebracht via de kenniskanalen van Vilans.
  • Jouw interventie wordt opgenomen in de databank Erkende interventies. Daardoor is je aanpak beter vindbaar voor een groot publiek. 
  • Met jouw interventie help je mee de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren omdat professionals aan de slag gaan met een beproefde methode. Hierdoor kan jouw interventie voor meer kwetsbare mensen in de samenleving van betekenis zijn 

Heb je interesse?

Reserveer alvast wat tijd in je agenda voor de indiening en hou het overzicht van calls op de website van ZonMw in de gaten. Voor deze subsidieronde geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. De subsidieronde zal naar verwachting half oktober van start gaan.

Goed om te weten: De ronde staat ook open voor specifieke patiëntengroepen die niet in de categorie ‘ouderen’ vallen, maar wel langdurige zorg ontvangen zoals jonge mensen met dementie, mensen met Korsakov en mensen met Huntington.

Lees meer over de oproep op de website van ZonMw.

Meer weten?

Bekijk ook eens de oproep ‘Meld jouw ouderenzorginterventie aan voor de pilot Goed Beschreven'.